Geotekstil konstruktion brugt geotekstil nålestanset nonwoven

2

Geotekstilerer permeable stoffer, som, når de bruges i forbindelse med jord, har evnen til at adskille, filtrere, forstærke, beskytte eller dræne.Typisk fremstillet af polypropylen eller polyester, geotekstilstoffer kommer i tre grundlæggende former: vævet (ligner postpose-sæk), nålestanset (ligner filt) eller varmebundet (ligner strøget filt).

Geotekstilkompositter er blevet introduceret, og produkter som geonet og mesh er blevet udviklet.Geotekstiler er holdbare og er i stand til at blødgøre et fald, hvis nogen falder ned.Samlet set omtales disse materialer som geosyntetiske stoffer, og hver konfiguration - geonetter, geosyntetiske lerforinger, geonet, geotekstilrør og andre - kan give fordele inden for geoteknisk og miljøteknisk design.

Historie

Med geotekstilstoffer, der bruges så almindeligt på nutidens aktive arbejdspladser, er det svært at tro, at denne teknologi ikke engang eksisterede for bare otte årtier siden.Denne teknologi bruges almindeligvis til at adskille jordlag og er blevet til en industri med mange milliarder dollars.

Geotekstiler var oprindeligt beregnet til at være et alternativ til granulære jordfiltre.Den oprindelige, og stadig nogle gange brugte, betegnelse for geotekstiler er filterstoffer.Arbejdet begyndte oprindeligt i 1950'erne med RJ Barrett, der brugte geotekstiler bag præfabrikerede betonmure, under præfabrikerede betonerosionskontrolblokke, under store stenfliser og i andre erosionskontrolsituationer.Han brugte forskellige stilarter af vævede monofilamentstoffer, alle karakteriseret ved en relativt høj procentdel åbent areal (varierende fra 6 til 30%).Han diskuterede behovet for både tilstrækkelig permeabilitet og jordtilbageholdelse sammen med tilstrækkelig stofstyrke og korrekt forlængelse og satte tonen for geotekstilbrug i filtreringssituationer.

Ansøgninger

Geotekstiler og relaterede produkter har mange applikationer og understøtter i øjeblikket mange civilingeniørapplikationer, herunder veje, flyvepladser, jernbaner, dæmninger, fastholdelsesstrukturer, reservoirer, kanaler, dæmninger, bankbeskyttelse, kystteknik og byggepladshegn eller georør.

Normalt placeres geotekstiler ved spændingsoverfladen for at styrke jorden.Geotekstiler bruges også til sandklitpansring for at beskytte kystejendomme i højlandet mod stormflod, bølgepåvirkning og oversvømmelser.En stor sandfyldt container (SFC) i klitsystemet forhindrer stormerosion i at fortsætte ud over SFC.Brug af en skrå enhed i stedet for et enkelt rør eliminerer skadelig skuring.

Erosionskontrolmanualer kommenterer effektiviteten af ​​skrånende, trinformede former til at afbøde erosionsskader på kystlinjen fra storme.Geotekstil-sandfyldte enheder giver en "blød" pansringsløsning til beskyttelse af ejendom i oplandet.Geotekstiler bruges som måtter for at stabilisere strømning i vandløbskanaler og svale.

Geotekstiler kan forbedre jordens styrke til en lavere pris end konventionel jordsømning. Derudover tillader geotekstiler plantning på stejle skråninger, hvilket yderligere sikrer skråningen.

Geotekstiler er blevet brugt til at beskytte de fossile hominid-fodspor i Laetoli i Tanzania mod erosion, regn og trærødder.

Ved nedrivning af bygninger kan geotekstilstoffer i kombination med ståltrådshegn indeholde eksplosivt affald.

3

Indlægstid: 10-aug-2021

Abonner på vores nyhedsbrev

For forespørgsler om vores produkter eller prisliste, bedes du efterlade din e-mail til os, og vi vil kontakte os inden for 24 timer.

Følg os

på vores sociale medier
  • facebook
  • linkedin
  • Youtube